Festivaler og Covid: 5 måter å strømme festivalopplevelsen på nett

Covid-pandemien har uten tvil stikket kjepper i hjulene for både festivaler, vanlige konserter og en rekke andre evenement. Heldigvis er jo en verden av musikk, filmer og annen underholdning bare noen tastetrykk unna i en digital verden, men hva hvis du vil oppleve noe som ligner litt mer på en skikkelig festival?

Direktesendte eventer på mange forskjellige plattformer

Til å begynne med er det greit å huske på at det finnes direktesendte eventer på praktisk talt alle plattformer. Facebook, YouTube, andre sosiale medier – alle tilbyr noen type mulighet for å sende konserter og andre eventer direkte. Dessuten er sosiale medier, på godt og vondt, steder der de fleste artister holder følgerne sine oppdatert på hva som skjer. Denne trenden med strømmet underholdning har dessuten åpnet opp helt egne nisjer, som for eksempel live kasinospill. Folk som liker slike former for underholdning bruker ofte Betsafe Bonuskode for enda mer moro.

Festivalenes hjemmesider

Festivalenes hjemmesider, eller sider på Facebook eller andre sosiale medier, er dessuten et godt startpunkt. Det er selvfølgelig ikke alle festivaler som har hatt mulighet eller kapasitet til å arrangere noen virtuelle versjoner av kansellerte fysiske festivaler, men det kan være verdt å sjekke. Noen festivaler kan også tilby videoer fra tidligere festivaler, det kan i hvert fall være en liten mulighet til å mimre om tidligere besøk.

Twitch – mye mer enn bare dataspill

Twitch er den desidert største plattformen for strømming av spill på konsoll og PC. Det er bare å spørre Microsoft, de gikk på en skikkelig smell med sitt alternativ Mixer, som de var nødt til å legge ned kort tid etter å ha brukt mye penger på å tiltrekke seg populære spillstrømmere.

Det er likevel ikke bare spill på Twitch, du finner egne kategorier for blant annet musikk og andre kreative aktiviteter – fra matlaging til scrapbooking. Mange litt mindre kjente artister er til stede på denne plattformen, her kan du altså sette sammen din egen minifestival i din egen stue.

Highball.TV – nisjetjeneste for deg som liker filmfestivaler

Festivaler handler selvfølgelig ikke bare om musikk, selv om det er den kategorien de aller fleste har et forhold til. Mange av de største filmfestivalene, som Cannes, TIFF og Sundance har også opplevd utfordringer under pandemien. Det har også kinobransjen i stort, men heldigvis finnes det strømmetjenester som er tilpasset filmentusiaster. Highball.TV tilbyr et utvalg håndplukkede filmer fra de største filmfestivalene.

Strømmetjenester – «eventization» som fenomen

Festivaler som fenomen har uten tvil en lys fremtid, når begrensninger i forbindelse med pandemien begynner å reduseres. Det er likevel ikke til å unngå at digitalisering i stort, og særlig strømmetjenestenes dominans, spiser noe av markedet til festivalene. Noen forskere omtaler dette som «eventization», der lytting via strømmetjenester drives av både festivaler i nærområdet og strømmeaktørenes egne events og markedsføring. Heldigvis fungerer denne mekanismen også som en forsterkning av festivalenes relevans i fremtiden, både i fysisk og digital form.