Sport og idrett her på berget


Noen mennesker liker ikke å delta i sport selv, men elsker å følge med – gå til sportfestivalene for å heie på sine favoritte lag eller konkurrenter eller se på kampene på TV (det kan godt være en veldig sosial aktivitet, hvis det er en viktig kamp kan man invitere venner hjemme og følge kampen med en øl og nachos, eller i en pakket fult pub). Noen liker ikke å løpe og hoppe selv, men synes det er ikke så spennende å bare se på kampen eller konkurransen på TV.  I våre dager ble det lettere og sikrere å satse fra komforten av ditt eget hjem ved internettet. En av de mest populære nettsidene, med mer enn ett tiår vekst og utvikling for å bli så sikker, brukervennlig og diverse som mulig, er sikkert Unibet, som også tilbyr den fantastiske Unibet bonuskode som en velkomstpresang til nybrukere. Man kan satse på flere forskjellige sport og idrett, ved flere live-betting muligheter, casinospill, poker, bingo og mye annet. Det finnes også en app som kan lastes ned gratis, så man kan tippe ved mobilen sin, hvor som helst, når som helst.

Som sagt, mange i Norge er opptatt av sport, og man har mange muligheter for å nyte og delta i flere konkurranser og festivaler. Noe av de mest populære og mest besøkte festivalene er vinteridrettsorienterte, som f. eks. Holmenkollen Ski Festival i Oslo, en av Europas største ski festivaler. Festivalen er årlig og i tilleg til nordisk skiidrett og skiskyting, kan man delta i det største langrenn skiløpet for amatørene. Festivalen er til vanligs holdt i begynnelsen av mars.
På Narvik Vinter Festivalen kan man nyte sportsbegivenheter, konserter (blant dem også operaforestillinger) og karneval. Narvik Vinter Festivalen er holdt mellom midten av mars til midten av april.
Birkebeiner løpet, et skiløp med lange tradisjoner og historie, tiltrekker tusener av deltakere hvert år. Målet er å gå gjennom de fjellene mellom Rena og Lillehammer på ski, på stien som strekker seg 53 kilometer.
Nordkapp marsj er en av de vanskeligste i verden. Trekket er 68 kilometer lang tur-retur og det strekker fra Honningsvåg helt til Nordkappen. Festivalen skjer i midten av juni.
Midnattssol maraton er veldig interessant fordi den begynner klokka 12 på natta en dag i midten av juni i Tromsø, som gir både nordiske og utenlandske deltakere en mulighet til å oppleve en maraton på en hvit natt.
Norway Cup internasjonalt ungdom fotballturnering er den største ungdom fotballturneringen i verden. Turneringen er holdt hvert år i sommer (mellom slutten av juli til midten av august) og er besøkt av mer enn ett tusen lag fra hele verden.
Så det ser ikke ut som Norge har bare vinteridrettsfestivaler å tilby, skal vi også nevne Færder seilasen, en årlig seilfestivalen med omtrent ett tusen deltakere, som seiler om kapp fra Oslo, rundt Færder fyret, med mållinjen i Horten. Hele seilasen, fra Oslo, gjennom Færder til Horten strekker seg 83 nautiske mil (litt over 150 kilometer!).