Kan det å gå på festivaler faktisk forandre ditt liv?


 Det synes å være nyttig med spørsmålet: “Hvorfor er det så bra å dra på festivaler og hva har vi egentlig av det?” Det finnes faktisk en del fordommer rundt festivaler og man synes ikke å være sikker på om de egentlig er rettet mot unge eller eldre. Selvklart er det alltid noen få som lurer på om det å dra på festivaler bare er en kommersiell sak som skal tjene de store konglomeratenes formål, selv om et stort antall mennesker besøker festivaler regelmessig. Flertallet kommer alltid tilbake, spent på hvilke forandringer som blir innført dette året, hvem som skal bidra til at årets festivalprogram berikes og hvordan alt dette skal se ut. For denne artikkelens skyld, utforsket vi litt rundt om andres inntrykk av noen festivaler og utifra kommentarene kan vi kartlegge positive sider ved “festivallivet”.

Ønker du ikke å gå glipp av årets beste festivaltilbud eller trenger du å finne på noe å gjøre mens du venter på at ditt brygg skal bli ferdig, sjekk ut hvilke morsomme nettspill og nettcasinotilbud vi har til deg. Flere nyttige opplysninger finner du på  bonus-kode-no.com.

Først og fremst er det noe alle kan være fornøyde med! Det gjør ingenting om en venn liker en for eksempel black-metal og den andre liker progressiv – de fleste heavy metal musikkfestivaler strever etter å tilby begge deler og slik møte alles behov. Ett av verdens voksende yrker kalles også for festivaleksperter, og de driver med å besøke festivaler i ulike verdensdeler, sette dem på prøve og dele sine inntrykk av opplevelsen med alle fremtidige besøkende. De jobber også med å finne på kreative festivaltilbud og stadig nye måter å organisere tilbudet på.

Hva det angår ulike vis festivaler kan forandre livene våre på, er det viktig å påpeke at det er nødvendig med å etablere konkrete, fysiske bånd seg imellom i en verden hvor mesteparten av mellommenneskelig kontakt foregår via sosiale nettverk. Festivalopplevelser setter i fokus det som foregår i et bestemt øyeblikk og det å ta mest mulig glede og hygge av det. Poenget er å føle nåtidens øyeblikk i all dets styrke ved å la sanseinntrykkene overta.

Selve planleggings- og beslutningsprosessen består også av flere ledd, for eksempel det tar litt tid å finne de festivalene en har lyst til å besøke, og selve utvalgsprosessen  pleier å være veldig morsom og skape god stemning hos folk som evaluerer tilbudet. Man kan ikke nekte at det finnes noe i det å vente på ens favoritt-musikkere mens man hygger seg med småprat med venner og et par øl. Festivaler gjør at det vokser en type spenning hos oss, mens vi lytter til våre forbilders preformanse, møter nye og spennende mennesker med ulike interesser, kommer oss i kontakt med andre kulturer fra alle verdenshjørner, for de fleste store festivalene blir besøkt av mennesker fra alle verdensdeler, eller bare venter på at noe spennende skal skje.

Selvfølgelig tar opplevelsene ikke slutt når det er slutt på årets konserter og aktiviteter. Mange av de intervjuede sa at det som var det beste med festivaler, var å dele alle disse opplevelsene med venner morgen etter og at den beste måten å skjønne øyebikkets magiske makt var å slå seg løs, lukke øynene og danse etter sin favorittmusikk i sine venners nærvær.