Hvordan pakke til festival


Det er mye man må huske på å pakke ned i sekken i forkant av en festival. Og i tillegg til alt du må huske å pakke, må du også huske å pakke lett nok – for på mange festivaler blir man nødt til å bære sekken sin et lite stykke. Det er viktig å undersøke på forhånd va som selges på festivalområdet. For eksempel kan man flere steder kjøpe eller få regnponcho, hvilket sparer deg fra å pakke ned regnjakken som ofte kan være tung og klumpete. I tillegg får man også kjøpt campingstoler flere steder, samt mat og drikke. Unngå å pakk ned ting du kan få tak i, som ikke koster veldig mye. På denne måten sparer du mye plass i sekken.

Nødvendigheter

Det mest nødvendige å pakke til en festival, særlig en norsk festival, er klær til all slags vær. Selv om det er sommer så vet vi nordmenn godt at norsk sommer ofte kan bety 12 grader og regn. Derfor er det viktig at du pakker ned ullgenseren, selv om denne vil ta stor plass. Men det er den faktisk verdt. Når du sitter der på kvelden og kjenner den norske kulda komme krypende, er du nok svært glad du pakket med deg den ullgenseren. Husk også å ta med støvler, da det ofte kan bli svært gjørmete dersom det regner.

Når det gjelder andre typer klær, er det viktig at du har med nok overdeler, da disse svettes igjennom relativt raskt i løpet av en dag. Faktisk kan det hende du må bytte flere ganger om dagen også. Heldigvis tar ikke disse særlig stor plass, og du får plass til ganske mange. Husk solkrem – det er ekstremt viktig. Selv om den norske sola ikke alltid kjennes så veldig sterk, så er den faktisk det, og det er veldig viktig at man passer på huden sin og unngår å bli brent. Husk også myggspray eller andre myggmidler, da det florerer av mygg på fuktige sommerkvelder, og lite er kjipere enn å våkne til kløe fra hundre myggstikk over hele kroppen.

Kjekt å ha

Tørrsjampo er en sikker vinner på festival. Man kan ikke alltid regne med at det er dusj tilgjengelig akkurat når man vil dusje, samtidig som fokuset oftest heller ligger på sosialt samvær og konsert fremfor en times dusjkø. Det kan også være smart å ta med seg noe knekkebrød og litt tubeost, slik at man enkelt kan fylle på litt næring innimellom uten å måtte handle dyr mat fra en av festivalbodene. På denne måten sparer man også en del penger.