Palmesus


Landets eneste og Skandinavias aller største strandfestival! Palmesus avholdes på Bystranda i Kristiansand, og har holdt det gående i snart 10 år. Den har vokst voldsomt i popularitet de seneste årene, og allerede er neste års festival utsolgt – det vil si hele 35 000 billetter. Svært store og kjente artister har stilt opp på den flotte scenen på stranda, som KYGO, Taio Cruz, Highasakite, Madcon, Jason Derulo, Karpe Diem, Steve Aoki og mange, mange flere. Selveste Kaptein Sabeltann overrasket publikum ved å styrte inn på scenen et år også, til stor glede for alle som husker denne farlige og sinte sjørøverkapteinen. Dette var nok ikke helt tilfeldig heller, da mannen bak, Terje Formoe, startet hele sjørøvereventyret nettopp i Kristiansand. Palmesus arrangeres den første helgen i juli hvert år, noe som betyr at den i år ble arrangert 30. juni til 1. juli.

10-års jubileum
Til neste år, i 2018, feirer Palmesus 10 år og har i den forbindelse lovet et helt spektakulært show utenom det vanlige. Det er faktisk allerede utsolgt, noe som betyr at 35 000 deltakere møter opp neste år. Palmesushelga blir 6.-7. juli neste år, og det er bare å se fram til allerede, og telle ned dagene. De lover blant annet en line-up som det «lukter svidd av», samt opplegg som kommer til å gi deg minner for livet. Det er ingen tvil om at dette er noe man bør få med seg, og dersom man ikke var rask nok på labben når billettene ble lagt ut på salg lønner det seg å følge litt ekstra med på Facebook og finn.no når det nærmer seg!

Når festivalområdet og stranden stenges rundt midnatt, flyttes festen inn til byens utesteder i regi av Palmesus Club – for eksempel er Kick Café en populær nattklubb å besøke for alle deltakere på Palmesus.