Slottsfjellfestivalen


Slottsfjellfestivalen er en festival som holdes i Tønsberg i midten av juli hvert år, og byr på utrolige artister. Denne festivalen har blitt arrangert hver sommer siden 2003, og har en kapasitet på hele 12 500 mennesker per dag. Som navnet tilsier, foregår festivalen på Slottsfjellet, og på fjellet finnes det fem scener: Kongescenen, Baglerscenen, Tårnlunden, Kastellscenen og Urørtscenen. Nede i byen i Tønsberg finnes det flere kulturscener der festen fortsetter etter festivalområdets stengetid. Flere store artister har spilt her, dog de aller fleste har vært norske. I 2014 hadde Slottsfjell besøk av blant annet Bjørn Eidsvåg, Delillos, Donkeyboy, Gabrielle og Lars Vaular. Av utenlandske artister hadde vi gleden av å oppleve Veronica Maggio fra Sverige, Dropkick Murphys fra USA, The Lumineers fra USA og Band of Skulls fra Storbritannia.

Årets festival

Årets Slottsfjellfestival holdes fra 12. til 15. juli, og Veronica Maggio dukker jaggu opp i år også. I tillegg får vi se The Prodigy, Matoma, Paramore, The Hives, Turbonegro, Aurora, Gabrielle og mange, mange flere. Det er ingen tvil om at årets festival blir helt fantastisk!

Slottsfjell samarbeider med SOS Barnebyer, og derfor donerer de en sum til organisasjonen hvert år mot at de får hjelp av frivillige som blant annet har en egen bod med frukt og kaffe. Summen de donerer har ofte vært rundt 200 000 kroner.

Det er også et par scener utenom det vanlige på Slottsfjell, nemlig campingvogn-scener. Dette er små scener som tilbyr avbrekk fra de store konsertene, i form av for eksempel improteater, live podcaster eller matlaging. For eksempel vil det i år være fokus på insektmat – den nye trenden. Her vil du få muligheten til å smake på insektmat som er mer delikat enn et herremåltid med biff. I tillegg får du oppleve pølsejazz – noe som garantert blir en suksess og en gøyal fryd for øyet, samt burgerskole og pop-lock for popcorn. Det siste går ut på at du må imponere popcornmannen med forskjellige moves og gøyale påfunn for å få gratis snacks.