Øyafestivalen


Øyafestivalen er en stor festival i Tøyenparken i Oslo hvert år i august. Den har fått navnet sitt fra plassen der den ble arrangert de to første årene i 1999 og 2000, nemlig Kalvøya i Bærum. Etter dette ble den arrangert i Middelalderparken fram til 2014, da den ble flyttet til Tøyenparken. Fra 1000 gjester i 1999, til over 85 0000 gjester har dette blitt en av Norges aller største festivaler. Øyafestivalen har også fått mange priser, blant annet ble den kåret til Oslos grønneste virksomhet av Grønn Hverdag. I tillegg har den fått Oslo bys kulturpris i 2011, Oslo kommunes miljøpris i 2005 og Årets Musikkavis i 2009. Festivalområdet strekker seg fra Tøyenbadet til Munchmuseet, via parken og Finnmarkgata, og tilbyr flere vannposter der man kan få gratis vann i sensommervarmen.

Festivalporten åpner klokken 13.00 på hverdagene og klokken 12.00 på lørdagene. Området stenges av etter kveldenes siste konserter, som gjerne er ferdige klokken 23.00.

Generell info

Det er ingen aldersgrense på området, men barn under 12 kommer ikke inn uten foresatte. De kommer derimot gratis inn, så du behøver ikke å betale noe ekstra for å ta med ungen inn dersom det er et spesielt band du vil nyte. Man kan betale med vanlig kort, og dersom man har kontanter kan man kjøpe bonger på alkoholholdig drikke, brus og mat.

Det finnes dog begrensninger for hva du kan ta med deg inn på festivalområdet, av sikkerhetsmessige hensyn. Det er blant annet paraply, flasker, mat og drikke (utenom barnemat eller snacks), dyr, campingutstyr, profesjonelt kamerautstyr, selfiestang og brannfarlige væsker. Dersom du har spesielt behov for å ta med noe av dette inn på området, kan du ta kontakt med arrangørene på forhånd for å avklare dette. For eksempel om du har enkelte matallergier, kan du avklare dette slik at du får ta med deg mat du tåler inn på området. Det tilbys likevel vegetarmat samt glutenfri mat på festivalområdet.