Tjene penger til å dra på festival

For de som allerede har en fast jobb, er det ingen problem å tjene penger til både festivalpass og lommepenger til festivalen. Men dersom man er student blir det mye verre, selv når man har en deltidsjobb ved siden av studiene. For ikke bare er det svært dyrt med festivalpass alene, som kan komme opp i 2000 kroner, men det koster også en del å være med. Er man på en festival der man sover i telt, må man kanskje kjøpe inn både teltet og annet utstyr i forkant. I tillegg må man ha mat og drikke, og med mindre man vil spise nudler og drikke vann under hele arrangementet, kan det være greit å ha litt ekstra penger å rutte med. For de av oss som liker å ta den helt ut, er det spesielt kjekt med ekstra penger til å kjøpe kule antrekk og annet utstyr også.

Online gamling

Hvis du har en deltidsjobb, og litt penger til overs, er det ingenting i veien for å prøve lykken på for eksempel et nettcasino. Det kan imidlertid være greit å kunne reglene i forkant, og det finnes heldigvis flere steder der man kan lese seg litt opp på reglene i forkant. Hvordan spille Craps, for eksempel, eller hvordan du spiller blackjack, poker eller rulett er ting som er nyttige å lese seg opp på. Online gambling kan faktisk dra inn litt ekstra penger, men vær forsiktig, og ikke spill med mindre du vet at du har råd til å tape litt også.

Frilans

Hvorfor ikke prøve deg innen frilansarbeid? Kanskje du har en ferdighet som er populær, for eksempel foto eller journalistikk? Frilansjobbing kan faktisk betale ganske bra, og du kan samtidig styre helt selv hvor mye du vil jobbe. Får du et oppdrag du enten ikke har tid til, eller føler du mangler motivasjon til å gjøre, kan du takke nei til det. Pass dog på å ikke takke nei for ofte, da dette kan føre til at du får mindre oppdrag. Du kan for eksempel jobbe som frilansjournalist. Da kan du skrive saker du mener er viktig at kommer på dagsorden, og selge disse videre til de store aktørene. Om du liker å skrive, men samtidig ikke føler for å være journalist, kan du enkelt få andre skribentoppdrag via firmaer som produserer tekst til forskjellige kunder. Da får du skrive om bokstavelig talt alt mulig, og det er en svært spennende jobb. På denne måten kan du enkelt få inn litt ekstra penger som kommer svært godt med til festivalsommeren. Brenner du kanskje for fotografering også, uten for eksempel relevant utdanning eller jobb? Denne hobbyen kan du jo dyrke ved hjelp av litt frilansoppdrag. Dessuten er frilansjobber noe som ser utrolig bra ut på en CV, da det viser stort engasjement, noe som vil falle i god smak hos en fremtidig arbeidsgiver.

Sommerjobb

Hvis du planlegger i ekstra god tid, kan du jo ta på deg en sommerjobb året før du har tenkt å dra på festival. På denne måten kan du kjøpe billetter til festivalen allerede da, da billettene ofte legges ut så lenge som et år i forveien. Deretter kan du legge av de ekstra pengene du har tjent i sommerjobben, samt spare litt hver måned fra stipend og/eller deltidsjobb. Dermed har du plutselig et godt grunnlag for en skikkelig festivalsommer. Det er kanskje kjedelig å gjøre det på denne måten, men det føles samtidig ikke like tungt å legge av litt og litt hver måned, i stedet for å legge av en stor sum én gang.